Help de kittens: het kittenseizoen is op komst!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Elke zomer vangen de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming duizenden gedumpte, verwaarloosde of gewonde kittens op in heel Nederland. En daarbij hebben wij jouw hulp hard nodig! 

Voor het verzorgen van de kittens hebben de opvangcentra veel materialen nodig zoals speciale warmteknuffeltjes, flesjes, extra lage kattenbakken, etc. Bekijk de verlanglijstjes van de dierenopvang bij jou in de buurt en doneer het bedrag van het product van je keuze. Of kom in actie en bekijk hier enkele leuke ideeën en tips!

De (medische) verzorging van al deze kittens kost erg veel geld. Sommige kittens zijn erg ziek of verzwakt als ze worden gevonden. De dierenopvangcentra helpen al deze jonge dieren er weer bovenop en zoekt een nieuw thuis voor ze! Je mag daarom altijd een extra donatie doen om deze kosten te dekken. Help jij ons mee?

 € 24 voor een dierenambulancerit
€ 10 voor het chippen van een kat: chip, dierenartsconsult en registratie
 € 70 voor het opvangen van een kat in het dierenasiel voor een week 
 € 32 voor een medische check

Kom in actie voor kittens en spaar mee voor de noodzakelijke materialen om de kittens in de dierenopvang te verzorgen! Je kan hier de verlanglijstjes zien van de dierenopvangcentra. Klik het verlanglijstje van het opvangcentrum bij jou in de buurt aan en kom in actie! 

Hieronder wat tips die ook goed uit te voeren zijn nu we even thuis moeten blijven: 

Teken of knutsel een kitten ansichtkaart en stuur deze naar iemand toe die wel een berichtje kan gebruiken. Of maak een hele set en verkoop ze online.

 

Stuur een email naar de lokale supermarkt of ze de statiegeldbonnen willen  inzamelen t.b.v. de kittens. We hebben hiervoor een speciale poster die je kan meesturen. 

 

 

Op je verjaardag kan je iedereen vragen om online een donatie over te maken aan jouw kitten-actie. We hebben ook een leuke vlaggenlijn die je kan downloaden. 

 

 

Om te zorgen dat jouw kat zich niet hoeft te vervelen kan je zelf kattenspeeltjes maken, bijvoorbeeld van lege wc-rolletjes. Op internet staan heel veel leuke ideeen! Je kan de kattenspeeltjes ook verkopen aan familieleden of vrienden met katten. Laat tijdens het videobellen zien wat je allemaal hebt gemaakt en stuur de speeltjes op. 

 

 

Vertel iedereen hoe belangrijk het is dat we de kittens helpen! Zij zijn volledig afhankelijk van onze steun. Om jouw actie via social media aan te kondigen hebben we een speciale afbeelding die je kan gebruiken. 

 

Knutsel een kitten masker en verzin een toneelstuk over kittens. Online kan je kaartjes verkopen en via videobellen kan je het toneelstuk opvoeren. Vergeet niet om donaties te vragen voor jouw actie!

 

Geef een kitten een kans op een nieuw thuis en kom in actie!

Voor kittens kiezen we er vaak voor om ze tijdelijk op te vangen in een gastgezin, terwijl er gezocht wordt naar een nieuw thuis. Een gastgezin kan 24 uur per dag aandacht en zorg bieden die deze dieren nodig hebben. De opvang van kittens is erg intensief. Zeker voor de jonge kittens die zonder moeder gevonden worden. Zij moeten iedere paar uur flesvoeding krijgen, ook ’s nachts! Gastgezinnen krijgen daarom volledige ondersteuning en begeleiding. Zij worden van alle benodigdheden voorzien en alle onkosten voor medische verzorging worden betaald. Hiervoor is veel geld nodig!

Voor de gastgezinnen hebben we een volledig pakket samengesteld. In het pakket zitten diverse spulletjes die goed van pas komen bij het hebben van meerdere kittens, zoals een handige opvouwbare ren waar de kittens rustig en veilig in kunnen spelen en rondrennen, een kattenbak om de kittens zindelijk te laten worden, voerbakjes, een krabpaal en diverse speeltjes. 

Help jij ons mee, zodat we de gastgezinnen kunnen voorzien van dit handige pakket met alle benodigdheden?